I dag har jag gjort både äppelmos och äppelsaft. Hela huset har doftat höstligt hemtrevligt.
Det gjorde det i går och i förrgår också. Det är så att i år har jag verkligen tagit hand om en hel del av årets äppleskörd. Jag har gjort äppelpajer, äppelkakor, torkade äpplen, äppelmos och äppelsaft. Jag känner att jag verkligen räknat in en hel hög med husmorspoäng denna höst (och frysen är proppfylld - redan innan älgjakten har börjat....)
I år har jag valt att inte åka till något av traktens musterier, jag har gjort egen äppelsaft i min Saft-maja. Jag bitar enkelt ner äpplena med skal och kärnhus och sedan ångkokar jag ur saften och tappar upp på flaskor eller i tomma urtvättade mjölkförpackningar.
Äppelmoset kokar jag i en stor kastrull. En skvätt vatten i botten av kastrullen och så läggar jag i de skivade fruktbitarna, lite lite socker och kanel, så får allt koka tills bitarna är mjuka och finfördelade (det går snabbt, jag mosar med en mortel om det behövs).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar