tisdag 13 november 2012

Limpor och fikonmarmelad

I lördags hann jag med mycket...
Bl.a. var vi några damer i olika åldrar som bakade 
limpor och kokade fikonmarmelad i Y:s hemtrevliga kök. 



Fem damer som har bageri i ett kök är inte helt fel.
Trevligt hade vi! 



När vi alla behövde de två decilitersmåtten samtidigt, ja då kom vi ju
på att vi kunde låna i granngården.... Och när vi skulle grädde åtta 
limpor, kom vi på att endast fyra limpor rymdes i ugnen...
Ingen panik. Vi tog degen, hoppade i bilen 
och åkte till granngården och lät limporna grädda i ugn nummer två....


Under tiden bröden gräddades, spred sig de ljuvligaste
dofter i köket. Vi kokade också fikonmarmelad.
Här fick jag en ny favorit! Mmmmm...


Nu fick jag avbryta det trevliga lördagsbaket (för jag skulle ju
på födelsedagsfest), men de övriga fortsatte att koka palsternacksoppa
och göra en god laxröra.... Efteråt hade de ätit så
de nästan rullat från bordet.....


Jag fick en god lingonlimpa och ett supergott fikonbröd.
Tack tjejer för ett härligt gott lördagsbak!

2 kommentarer:

  1. Det bästa med att baka är doften! När hela huset doftar "nybakt bröd" blir jag lycklig.

    SvaraRadera
  2. Men oj så underbart att kombinera ljuvlig brödbakning med fin gemenskap. Alltihop ser underbart gott ut, jag kan nästan känna doften.
    Så roligt det lät att ta degen i bilen för gräddning hos grannen...hi...hi... Ja god grannsämja kan vara bra i vått och torrt..hi...hi..

    Nybakt bröd och fikonmarmelad...vilken lyx
    Ha det fortsatt gott vännen
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera