onsdag 9 november 2022

Vått väder

 De senaste dagarna har bjudit på omväxlande väder, men för det mesta har det tyvärr bjudit på nederbörd i en eller annan form. Natten mot måndagen bjöd på regn och under min långpromenad droppade små regndroppar från alla träd, buskar och grässtrån - trots att nederbörden dragit förbi. På tisdagens promenad tittade nästan solen fram - alltså nästan. Idag onsdag har jag hållit mig mest inomhus eftersom det behagat komma regnblandat snö, som nu mot kvällen har övergått till enbart regn. 

Det är novembergrått och dagarna känns jättekorta. Det är vått väder, men rätt varmt ändå.


 

Det här var förmiddagens tre foton. Här ser ni antydan till höstens första snö. Mera än så här blev det inte den här gången här hos oss. Det kändes absolut inte som något promenadväder, endast en sväng ner mot bäcken blev det...


Det blev ett foto knäppt av tisdagens väder, det var vått och blött ute på mina åkervägar (betydligt bättre på asfaltvägarna, men där vill man ju inte fota). Nästan så att solen tittade fram emellanåt. Och det gjorde att jag fick en skön promenad i skogen också - med gummistövlar på fötterna.


Måndagen bjöd på regndroppar överallt, det var en riktig dripp-dropp-dag. Jag kom mig ut på en långpromenad , men jag var så tacksam när jag äntligen damp ner hemma vid köksborden med en andra mugg kaffe för dagen. 

 I måndags var det blött och vått precis överallt. Det nästan sög musten ur mig, trots att det var skönt att andas in den varma fuktiga luften.

"Vått väder" fick dagens inlägg heta. Ni tittar väl på reportageserien "Hårt väder" på SVT1? Man kan ju tycka vad man vill om själva programmet, men tankeväckande helt klart. Just nu pågår även världens klimatmöte i Egypten, ett av de viktigaste mötena som kanske ännu en gång blir enbart skådebröd. Klimatfrågan ligger mig varmt om hjärtat. Enligt klimatforskarnas prognoser kommer vi här uppe i norr att få både varmare och våtare väder framöver. Det gäller att vänja sig....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar