tisdag 30 september 2014

Från skogen till restaurangen

I går var det en sådan där blåsig dag med solsken, just en sådan
där dag när man bara vill vara ledig och dra ut i naturen. 
Och det var just det jag gjorde!


Det bästa med att vara sin egen chef är att man kan ta ledigt när man vill.
I alla fall nästan när man vill. Fast igår fick jag en ledig dag och
jag hoppade i bilen för att åka ut till villan.


Jag tog bara en sväng via ett speciellt ställe i skogen först. Jag parkerade bilen
men kunde inte gå förbi alla de vackra ormbunkarna som delvis ännu
lyste gröna i skogen. Solen lyste in mellan träden som stod tätt. tätt.
Här är verkligen ett ställe där ormbunkar trivs. 


Så här såg dagen ut. Klarblå himmel och gult i träden.
Jag gick längs en liten väg till ett speciellt ställe i skogen.


Det speciella stället är ett ställe där jag vet att det växer trattkantareller.
I år var det kantareller överallt! Förstå att jag gick och myste när
jag gick runt och plockade de goda svamparna.
(Ursäkta den dåliga skärpan i bilden, var tydligen för exalterad
för att få en rättvis bild....) Det roliga med det här stället är
att jag har hittat det alldeles själv. I några års tid har jag kommit
hit varje höst och ju mer jag plockar rubbet, dess mera svampar 
tittar upp ur marken nästa år.....


Det blev massor av trattisar! När jag äntligen kom hem och hällde ut svamparna
på bordet för rensning blev det en stor hög. Nu har jag ringt en restaurangägare 
som jag delvis känner och han ville köpa min svampskatt. Så nu kanske
du får smaka på "mina" trattisar i morgon!

Hej då älskade september!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar