torsdag 19 januari 2023

Lunch på Loftet

 Igår hade vi barndomsvänner bestämt att träffas för lunch tillsammans. Vi tyckte att lunch kl 13 inne i staden skulle passa (då hade de som fortfarande jobbar haft sin matpaus). 

Det hade snöat under natten och ännu vid middagstid när jag rattade in till staden föll en och annan blöt snöflinga. Men det såg ut att klarna upp när jag parkerade bilen och gick en sväng innan jag vandrade upp mot centrum. 

Vi hade bestämt oss för att träffas vid Loftet mitt inne i stadens centrum. Hantverkshuset Loftet med restaurang, café och hantverksbutik finns i ett fint gammalt trähus. Det här är ett hus med historia.

Efter att ha beställt mat satte vi oss vid ett bord för fyra. Efter en stund blev vi serverade maten och så satt vi då och pladdrade oss igenom drygt en timme allt medan vi skrapade våra tallrikar tomma. Jag smålog för mig själv när vi började med att berättade om våra olika krämpor efter frågan "Hur mår du?" - månne vi börjar bli gamla?... Annars pratade vi vitt & brett och stort & smått och om allt & ingenting. Precis som vanligt och precis lika trevligt. Och dessutom till en god lunch!


Efter varsin kopp kaffe gick vi in i hantverksbutiken och kollade in alla trevliga prylar som finns till försäljning där inne. Loftet är en prefekt presentaffär med det lilla extra, även turistvänlig.

Så sa vi Hej-då-för den-här-gången till varandra. Då hade vi redan pratat om nya träffar och andra begivenheter. Jag vandrade iväg mot min bil och råkade gå förbi detta staket med foton (bredvid ett av stadens museer). Nu nästan tittade solen fram...



 På långt håll såg jag den rosa himlen - och så drev åter några snömoln in över staden... Jag hann precis sätta mig i bilen innan blötsnön åter behagade falla... Väl hemma var det uppehållsväder igen. Alltid något, tänkte jag.

Tack tjejer för en trevlig lunch! Ha det gott så ses vi senare i vår!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar