fredag 13 januari 2023

Idag tjugondag Knut - och igår stod sambon för maten!

 Idag har det så gått tjugo dagar sedan julafton och därmed är julhögtiden definitivt över. 

Hos oss åkte julen ut redan för en vecka sedan - men julgranen med sina juleljus den får ännu stå inne (jag har tagit bort juldekorationerna ur granen dock)! Onekligen känns det länge till nästa högtid så här i medlet av januari, men så snabbt som dagarna rinner iväg nu för tiden lär det inte dröja länge innan det blir fest och glam igen!

Igår lovade mannen i huset stå för maten och då blev det en tur ut på restaurang! Det händer ju inte så ofta vi äter ute nuförtiden, så det var välkommet!

Plusgrader, slaskiga vägar och kraftig vind ute vid Replot-bron. Det varnades för 21 m/sek vind uppe på bron när vi susade över från fastlandssidan.


Vi åkte ut till Berny´s restaurang vid havet och vi kom när arbetarnas lunchtid var förbi så det var rätt lugnt med matgäster. Denna torsdag serverades bla ärtsoppa och plättar, men vi tyckte att det var vanlig hemmamat så vi satsade på schnitzel som inte förekommer alltför ofta på matbordet hemma hos oss.


Vi fick ett litet fönsterbord och efter den goda salladstallriken blev vi så serverade en tallrik med schnitzel, jag hade valt pommes frites medan sambon valde potatismos (när åt jag pommes senast så säg?). När jag saltar maten hemma i köket använder rätt lite salt så tyvärr tyckte jag att maten var lite i saltaste laget, men det var ändå gott. Lycka att bara få sätta sig ner till färdiglagad mat, så jag klagar verkligen inte! Efter maten njöt vi av en kopp kaffe med kex och så var det dags att styra hemåt.


Jag gick en sväng via konstgalleri Arte Mare också och beundrade  Matilda Enegrens färggranna tavlor. Matilda är född 1989 i Korsholm, men hon bor och arbetar numera i Helsingfors. 

Ute vid parkeringen var det gråmulet och isen var vattenfylld. Inte det roligaste vintervädret. Tyvärr utlovas runt nollgradigt väder hela januari månad ut. Precis som om väderguden inte skulle förstå att jag avskyr isigt och nollgradigt på vintern.....!

Fast när jag blinkat tillräckligt många gånger har löven redan börjat grönska därute - så lite långsamt och tråkigt väder får det gärna bli i några dagar så att jag hinner med.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar