tisdag 17 januari 2023

Idag tittade solen fram i några minuter!

 Det dröjde 17 dagar in på det nya året innan vi fick en skymt av solen detta år anno 2023. I några minuter kikade solen fram bland molnen - och då tog jag chansen gick ut på en runda! 


Att jag var ut just då var väl mera tur än skicklighet. Jag såg att molnen skingrades och så -- efter alla dessa dagar av grått och trist väder så kikade solen fram... vilken lycka!



Helt otroligt skönt med soligare och ljusare stunder! Idag blev det en skön promenad när det var omkring nollan - och som ni ser har den mesta snön regnat bort här hos oss. Men till kvällen, natten och morgondagen utlovas mera nederbörd, vi får se om det blir snö eller regn....

Jag hann inte vandra långt innan molnen åter hade täckt himlen. Men oj så efterlängtad dom där få solstrålarna var!

Idag inträffade en annan "stor" händelse här hos oss; jag slängde ut julgranen! Jag brukar klippa ner granens kvistar, så att endast en kal stam återstår, på det här sättet får vi inte alltför många granbarr överallt när granen skall ut ur huset (barren samlas i ett tyg där jag lägger kvistarna). Och som ni ser hade årets gran börjat skjuta skott! 

Nu finns det säkert dom som tänker: Oj, hur orkar dom ha julgranen inne så länge! Jo men se det gör vi! Vi tar in vår julgran dagen innan julafton, vi tar inte in vår gran till advent som tydligen många andra gör. Så nu blir det mörkt och trist inne hos oss på kvällarna.... nu får även vi vänta på vårljuset som dyker upp efter ett antal veckor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar