lördag 14 januari 2023

En dag i augusti (när vi firade svärmor)

 Därute ligger dis över slätten, det är strax över nollstrecket och ny blötsnö täcker marken efter att nattens lågtryck dragit förbi. En sådan här dag längtar jag onekligen till något annat. 

Sagt och gjort, nu är det dags att plocka fram lite bilder från augusti och dagen när vi firade svärmors ojämna födelsedag!

En av svärmors döttrar hade semester (den andra jobbade) och vi beslöt att ta med henne ut på en biltur. Vår son och hans sambo hade precis också fått semester, så de ville också ut och lufta på sig - men de kom efter susande på motorcykel!




Vi hade bestämt oss för att stråla samman vid restaurang Strandmölle i Korsnäs. Medan vi väntade på den brummande motorcykeln gick vi runt och kollade på den öde simstranden. För jo, det var mulet och inte bästa väder för en soldag på stranden....

När vi så alla var samlade gick vi in i restaurangen där vi alla försåg oss med den mat som önskades. Nu valde jag dagens rätt som var en jättegod laxsoppa! De andra valde olika fiskrätter eller kött - allt enligt tycke och smak. Där satt vi länge och njöt av den goda maten. Sedan beslöt vi fortsätta vår färd....


Vi tog färjan över till Bergö!

Vi tog adjö av fastlandet....

.... och blickade fram mot den sommarfagra ön ute i Kvarken!




Vi åkte runt längs de små vägarna på den vackra och natrusköna ön -  för att till slut stanna bilen vid båthamnen (Bredhällan) och här vandrade vi omkring och kollade in både simstranden och båtbryggorna....



Och titta vilket mäktigt vikingaskepp som låg för ankar vid en av bryggorna. Vikingaskeppet med namnet Stormögha med hemmahamn på Bergö låg och guppade i de lätta vågorna just denna dag.

Innan vi åkte hemåt igen blev det en smaklig glass vid kiosken på Bergö. Och visst smakade blåbärsglass alldeles utmärkt denna dag. Och svärmor hon var mer än nöjd med dagen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar