fredag 27 januari 2023

I augusti tog vi färjan till Stockholm, del 3 (3)

 Så randades ännu en ny dag och i tidig morgonstund knatade sambon och jag uppför berget där bakom huset för att kolla in omgivningen - och vyerna. Vår sista dag började lite gråmulen, men varm.



Här i det kuperade landskapet byggs hela tiden nya hus mitt ibland de lite äldre husen. Vi kunde inte låta bli att förundras över de små trädgårdarna som ibland till och med saknade gräsmatta och att vissa hus hade så små och branta infarter att där endast rymdes en parkerad personbil... Här var vårt stora, nästan ödsliga, plattland utan ett endaste berg något helt annat... Här vandrade vi uppåt och nedåt.



.Så var vi åter nere från berget och här låg en vacker liten insjö. I bakgrunden hördes ljudet av det stora flerfiliga bilstråket som låg strax intill (och fler och bättre vägbyggen var på g). Men nere vid vattnet bland alla lummiga träd var det plötsligt åter stillsamt och rofyllt, nästan lantligt.


Efter en god frukost begav vi oss alla in till Nacka centrum med bil. Först åkte vi till ett loppis där jag inhandlade en trave med billiga böcker och sedan fortsatte vi till Nacka kyrka. Bredvid kyrkan hade man byggt en utekyrka med träbänkar, riktigt vackert och lite svårt att begripa att vi igen var inne i en myllrande storstad. Sedan rattade vi vidare till Nacka Forum, en stor galleria med massor av affärer. Här inhandlade jag fler böcker och en del svenska matvaror.


På hemvägen åkte vi förbi flera vackra havsvikar med båtplatser. Tidigare hade V&B egen båt och de åkte ofta ut över veckosluten, och det märktes att sjön ännu lockade - trots att de numera har sålt sin båt...

Resten av dagen tillbringade vi ute på verandan. Med mat och prat. Vi packade våra resväskor och mot kvällen tackade vi för oss. Ännu en gång hjärtligt tack och så roligt att träffa er alla! Hoppas ni mår bra och ta hand om er! 

Så var det dags för sonen att ratta till Silja Lines terminal och vår vana trogen var vi ute i god tid. Bra så!




Vi satt ute på bakre däck i den varma augustikvällen och smuttade på något gott samtidigt som vi tog adjö av Stockholm i solnedgången.



Där satt jag och kollade in havsvikarna när vi sakta åkte österut. Kvällen var smådisig,  men härligt varm. Sommar ändå....!

Det var ju nästan helt vindstilla, så här var det några som ville leka och som tydligen hittade små svallvågor efter det stora fartyget...




När augustisolen hade tagit adjö för dagen sökte vi oss in till tax-free:n och sedan till våra hytter. 



Vi vaknade till en ny dag och nu stävade vi in mot Åbo. Havet var alldeles platt och solen hade redan gått opp! En ny dag och en bilresa norröver väntade. 

Tack för en trevlig resa, vi var alla så nöjda med allt vi fått se och uppleva! Det var precis den här omväxlingen vi behövde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar