fredag 3 mars 2023

Laxsoppa och pannkaka

 Ibland tycker jag att det inte händer speciellt mycket så här på vintern, "den ena dagen är den andra lik". Men så igår hände äntligen något lite annorlunda! Vi hade  bestämt oss för att åka ut på lunch med A och J! 

Ni vet det där med att omväxling förnöjer. Och det förnöjde mycket - trots att vi endast åkte ut till en av de restauranger vi ofta åker till! Vi skulle träffas kl 12 på restaurang Bernys.

När vi åkte iväg hemifrån började det snöa, stora blöta snöflingor (det var ju nästan 6 plussiga grader så det var mycket blött i flingorna), men när vi närmade oss Replot-bron var den enbart regn - som nästan helt hade upphört när vi kom ut till restaurangen. 

Det var rätt mycket folk ute och åt lunch denna dag, det är ju även sportlov denna vecka. Men vi fick ett fönsterbord för 4 och så beställde vi dagens laxsoppa med efterrätt. Soppan var god och den åt vi i rekordfart och sedan var det efterrätten... pannkaka med blåbärssylt och vispgrädde. Här se ni den lilla biten pannkaka med den lilla klicken vispgrädde som fick följa med mig till bordet (Huups!). Det var trevligt att åka ut för att äta och så trevligt att sitta och prata bort någon timme! 

När vi hade ätit klart och pratat klart (fast kan man nu det?) hade snö/regnmolnen skingrats och på hemvägen sken solen... fast efter att vi varit hemma en stund var det vita flingor i luften igen....

Roligt med omväxling i vardagen. Vart åker vi nästa månad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar