måndag 2 januari 2023

År 2023 - ett nytt år!

 Så har vi stuvat undan år 2022 till historien och tagit oss an ett nytt fräscht år! Välkommen år 2023! Det är skönt varje nyår att få blicka framåt, att greppa tag i något nytt - i alla fall greppa tag i en ny siffra (inte bara 2:or och 0:or). Jag ger inga nyårslöften, det är jag för gammal för (ni vet det där med att det är svårt att lära gamla hundar sitta...) men jag vill ändå hoppas att mångt och mycket skall ha mognat och att allt skall bli till det bättre. 

Nåväl, det nya året firade sambon och jag in här hemma i tv-soffan. Och tänk jag orkade räknade ut det gamla året och välkomna in det nya där vid 12-slaget (men det satt hårt åt, det var inte mycket intressant i den där tv:n....)!

Nyårsdagen randades klar och lite kall. Och som ett brev på posten infann sig isbanor där ute... så i sådant motto började det nya året på absolut värsta sätt (ni skall veta att jag vill, vill, vill ha stadigt med ett fast grepp under fötterna!)...inte kyla efter regn på snöklädd, frusen mark!....

Det var isbana nerför backen till vår gårdsplan, så vi måste sanda och ta fram sparkstöttingen för att jag skall kunna färdas där ute....


Sedan infann sig massor av trevligheter. 

Vi åkte ut till våra vänner där vi brukar fira in det nya året - i år blev det 12-slaget mitt på nyårsdagen istället för på kvällskvisten på nyårsaftonen. Vi inledde med presidentens nyårstal på tv sittandes med en varm glögg i handen. Som alltid bjöds vi på ett intressant tvåspråkigt tal allt medan solen sken in igenom de stora fönstren och glittrade i tv-rutan... Så bjöds vi på god mat med italienskt vin och sedan kaffe med bakelser och hembakta goda småbröd! (Nu hade jag bestämt mig för att inte fota mera mat denna jul-o nyårshögtid utan endast konstatera att vi pratade och njöt av allt gott!) Tack för ett trevligt nyårsfirande - precis som vanligt!

Idag är det måndag och vanlig vardag- och vi skall åter på kaffebjudning, till grannar den här gången. Och inte ett till foto av dignande bord blir det, jag lovar.... (Men sedan lär oxveckorna komma så småningom och då kanske det blir lite magrare servering när jag åter står vid spisen och inte vet vad jag skall svänga ihop, hoppas kan man...). 

God fortsättning, nu tar vi tag i 2023! Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar