måndag 23 januari 2023

Ett händelserikt veckoslut

 Under veckoslutet som just susade förbi firade kineserna sitt Nyår. De gick in i Harens år (ibland översatt till Kaninens år). Ut tassade tigern och in skuttade haren och nu ser det ut att bli ett hoppigt och envist år som vi har framför oss om vi skall tro på den kinesiska astrologin. Haren anses vara både sårbar och listig, tystlåten och vänligt diplomatisk. Så det är bara att välja vad man hoppas på....

Vårt nyår började ju för 21-22 dagar sedan och detta veckoslut bjöd inte alls på något nytt år - men det började i alla fall med något nytt. Fastlagsbullar!

Jodå, här inledde vi lördagens med varsin fastlagsbulle! Årets första fastlagsbullar (eller semla som dom säger i Sverige)! Och sedan åkte vi till skogs för några timmars skogsjobb. Första dagen med skogsjobb denna januari!


Lördagen bjöd på ett soligt och vindstilla väder, några grader på minus. Sååå härligt och efterlängtat väder! Det blev en skön dag ute i skogen medan vi tog ned en del träd ut mot en åker. Riktigt härliga och delvis svettiga timmar ute i det fria - nu inleds årets ved-säsong!

På söndagen var vi bjudna på mat kl 13 till sambons syster, så det fick bli en inomhusdag. Det bjöds på tre olika sorters pizzor med sallad och sedan kaffe och cheesecake, sååå gott! Sedan kom vi på att vi också borde åka på konsert, sagt och gjort bokade vi en av de sista biljettplatserna och åkte genast iväg.

Det blev massor av rock-and-roll från 1970-talet och framåt, för det blev "Tribute  to The Eagles" med Dollan and Friends i Korsholms Kulturhus. Här är det sex fina musiker (i olika åldrar) som sjöng och spelade Eagles-låtar i över 2 timmar. En konsert som jag gärna rekommenderar om ni önskar höra gamla, fina hitlåtar som "Hotel California", "Desperado", "One of these nights" eller någon av The Eagles andra kända låtar. 

I lördags hade vår gamla kyl&frys pajat, så idag har det istället för mera skogsjobb blivit stadsrunda för att inhandla nytt till köket. Puh, vi lyckades baxna in den nya grejen och nu behöver vi inte längre äta mjukt smör på brödet...

Hej och hå, ien ny vecka skuttar in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar