lördag 31 juli 2021

Tack och adjö till årets juli

 Idag skriver vi 31 juli och det är dags att ta adjö till denna heta och torra sommarmånad. Juli 2021 har varit ovanlig på så sätt att den varit varm, men framför allt har den varit torr. De regndroppar vi har fått har varit lätt räknade. Med det sagt har ändå åskbyar gett stora regnmängder, men dom där åskbyarna har inte prickat våra marker. Här har det varit snustorrt.

På torsdagen dök de första molnen upp på himlen och vissa moln var fyllda med regn och åska. Med molnen drev en kallfront in och därmed försvann även hettan. Dagens foto ovan knäppte jag vid 11-tiden på förmiddagen. Ulliga moln vandrade på himlen och solen sken som vanligt. Men idag har vi endast 20 grader. 


Fotona ovan knäppte jag på torsdagskvällen, den sista riktigt heta sommarkvällen (för årets juli månad). Mot söder hade det spillt ner regn och en svag regnbåge syntes i solnedgången. 


Såhär såg det ut under gårdagskvällen. Vi satt ute vid kiosken på Köklot och njöt av sång och svängig  musik. En helkväll med glada låtar om både sommar och smärta och hjärta och allt däremellan. Uppe på scenen (ett lastbilsflak) spelade superduktiga devis f.d. orkestermusiker och för sången stod fina sångstjärnor från närområdet. Här inleds kvällen med sång av A-K Burman och M-B Martin och tidningen ByaNytt var med och förevigade tillfället... En riktigt lyckad pop-up kväll i musikens tecken!


 Allt medan sädesfälten gulnande böjer sig för vinden tar vi idag adjö av juli månad och hälsar skördemånaden augusti välkommen.

Juli, tack för detta år och välkommen igen nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar