fredag 30 juli 2021

Sommardagar att minnas!

 Vi är inne i den sista veckan i juli och nu har vi bjudits på sommarvärme de lux! 

Ibland har det till och med känts för varmt,  mitt på dagen har det varit skönt att vistas inomhus pga uv-strålningen. Men kvällarna! Åh, dessa underbara, härligt tropiskt varma kvällar! Vem behöver resa till Södern när Södern har kommit till oss! 

Vi har hållit oss hemmavid denna varma vecka, det finns alltid en hel del att pyssla med. Med några små avstickare som omväxling i allt det vanliga har vi snart avverkat en het sommarvecka.

En kväll satte vi oss i bilen och åkte ända ut till Åminne för att smaska i oss varsin stor glass! Nåja, vi hade intalat oss att vi behövde köpa lite motorolja vid en servicestation och dessutom vattna blommorna på begravningsplan i det varma och torra vädret. Sambon behöver alltid ha en orsak för att åka iväg en sväng - för mig behövs aldrig orsak, att köpa en glass är en bra orsak tycker jag.!

En eftermiddag var vi bjudna till en av våra grannars sommarvilla. De hade byggt ut sin veranda och gjort nya räcken. Vi bjöds på kaffe med både salt och sött och den dagen fläktade det så skönt från havet. Tack och lov hade de ett stort parasoll och vi kunde ju flytta på oss allteftersom solen vandrade vidare på himlen...

En kväll åkte vi över Replotbron, det var 30 värmegrader, men ute i yttersta havsbandet var det lite svalare (kanske 27).


Vi åkte ut till Replot hamn. Där ute var det smockat med ortsbor, sommarstugegäster och turister som kommit antingen med bil eller båt (inte båtarna på bild, utan stora fina vrålåk som låg förankrade vid gästbryggorna). Här simmade man, solade, träffade vänner eller satt inne vid matställena och avnjöt hamburgare eller räksmörgåsar. Det var fullsatt överallt...


Jag försökte fota utan att störa människorna. Men vid hopptornet kunde jag inte låta bli. Där stod några föräldrar och ropade när man kunde hoppa, utan att någon samtidigt tog sats på de lägre hopphöjderna eller att någon fanns i vattnet nedanför... Plums! Där hoppade en och redan stod nästa på tur...

Ni vet ju att sjöluften gör att man blir hungrig så vi styrde in till Kvarken Brewery och beställda varsin italiensk pizza. 


Vi bestämde oss för att sätta oss inomhus, här var det inte så många matgäster. Och vet ni detta var första gången denna sommar som vi åt ute på restaurang! Gott var det och proppmätta blev vi!

Men dom flesta varma  sommarkvällarna har jag ändå suttit hemma och kisat emot kvällssolen så länge den varit uppe. Vilken härlig sommarvecka! Torr och het - vi måste tydligen lära oss ett nytt klimat (antingen regn i massor eller torr hetta).

Där har vi suttit vid uthusväggen och njutit dagens sista strålar.

De flesta kvällarna har solen gått ner utan ett moln på himlen, eller endast några lätta, små.



Men frågan är ju om det inte blir vackrare när några ulltussar dyker upp på himlen som kan hjälpa solen att färga himlen så där vackert röd och gul!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar