torsdag 1 juli 2021

Jag välkomnar juli och juni avslutades med tupp eller höna

 Första juli och även denna månad inleds solig och med klarblå himmel! Vilken solsommar detta kommer att bli! Det känns att vi nordbor även behöver detta sommarljus efter en grå och kulen vinter.

Under gårdagen fick jag ihop över 16.000 steg på min stegräknare och dom bara kom så där av sig självt nästan. På förmiddagen jobbade vi på vedbacken och till kvällen blev det till att stapla vackra vedlängor ("svärmor å ja pina vedin"). Sedan gick jag ut en sväng i det vackra kvällsvädret och väl hemma upptäckte jag att jag hade  över16.000 steg i min stegräknare!


 Några får gick ute i en hage och betade gräs. Ledarfåret hade en bjällra runt halsen och det klingade så vackert när hen betade, fast jag blev ju betraktad när jag gick förbi förstås.

När jag gick längs min åkerstig kunde jag inte låta bli att leka "tupp eller höna". Kommer ni ihåg detta? Man tog gräsvippor för att se om man fick långa strån som en tupp eller korta som en höna. Under gårdagskvällen fick jag flest hönor, men här tyckte jag att jag fick en tupp. Jag kunde inte låta bli att tänka på de lekar vi roade oss med som barn jämfört vad dagens barn roar sig med....

Välkommen juli - jag hoppas du fortsätter lika löftesrik som du har börjat!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar