lördag 10 juli 2021

Sommarhetta, men svalka vid vårt sommarparadis

 Gårdagen bjöd på sommarhetta igen. På landbacken var det nästan odrägligt varmt. I alla fall för varmt för att orka arbeta och avgjort svettigt när man försökte göra något vettigt. Framemot sen eftermiddag åkte vi ut till vårt sommarställe vid havet. Där kändes luften mer svalkande, det gick plötsligt lättare att andas!


Vi inhandlade lite rökt sik på vägen ut till skärgården och väl framme i vårt sommarparadis satte jag en kastrull med potatis på spisen. Vi behövde ju äta också, man lever ju inte enbart på vatten trots att värmen var påslagen... Med sik och potatis, sill, röror och olika rester från gårdagen hade jag en hel tallrik till bredden fylld med mat. Så gott att sitta ute på verandan och äta. Där solen lyste - men där de svepande varma havsvindarna gjorde livet riktigt sommarskönt!

Till efterrätt blev det kall rabarberkräm med risgryn och vaniljsås. Sedan var jag proppmätt! Det tog en stund innan jag orkade göra några knop. Men häcken nere vid stranden klippte jag framemot kvällen innan bastun var varm.

Efter bastubadet satte jag mig ute på Piren i den vackra kvällssolen. Där ute hörde jag endast några måsar, vågskvalpet och om jag lyssnade riktigt noga kunde jag höra några båtar som körde ute på fjärden. Men jag lyssnade inte så noga, jag löste ett korsord...



Kvällen bjöd på några spännande molnformationer. Efter en molnfri dag förstod jag att regnväder (eventuellt med åska) gjorde sina första trevande framryckningar. 

Jag satt där ute ända tills solen försvann bakom grantopparna. Det var en varm och vacker julikväll! 

I morse vaknade vi till molnigare väder. I dag skulle sambon körsjunga inför publik för första gången efter corona lock down:en, och jag som hade tänkt stanna där ute vid havsviken under hela dagen bestämde mig för att ändå åka hem till våra ankor. Och visst var ankorna glada när jag kom, men mest var dom glada för maten jag gav dom... Nåväl, sambon hann bara åka iväg för sitt utomhusframträdande när det började regna. Först ett lätt regn, sedan öppnades kranen rejält. Inte regnade det länge och jag var tacksam för vätan. Annat var det säkert med både körsångare och övriga gäster vid utomhusevenemanget... Äntligen evenemang denna varma torra sommar och så regnar det ....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar