lördag 17 juli 2021

Sommarfest hemma hos M

 Igår hade sambons syster ordnat en riktigt härlig sommarfest. "Välkommen på grillfest" sms:ade hon till oss för någon dag sedan och vi var ju genast med på noterna! Hennes barn med respektive hade alla semester och det blev en stor familjefest hemma i hennes trädgård. Med klarblå himmel och välkomstskål hälsades vi välkomna. Sedan blev det massor av barnspring och roliga fotbollsmatcher på gräsmattan allt medan grilldoften lägrade sig bland blommor och blad....

Festens två yngsta, som fyller 2 till hösten, hade blickarna fulla med upptäckarglädje och numera är de också rätt snabba i benen. Fast mamma och pappa är ännu bäst , så det blev rätt mycket spring för dom också... Storasyster var fotbollsproffset som just deltagit i Wasa Footboll Cup, nu var det danska handbollsspelande K och hennes sambo N som fick sparka boll med henne. Liv och rörelse, pratstunder och glada skratt. Solen lyste som vanligt denna sommar, men den stekheta värmen fläktades bort av en lätt vind (tack och lov!).

Här bjöds det på grillat kött och korv, ugnslax, nypotatis, wook och massor av goda sallader. Vi var ett stort gäng matglada gäster som tog för oss av allt det goda. Vi bänkade oss ute på verandan och inne i lusthuset, alla fick en stol att sitta på trots att vi var rätt många!

Jag kunde inte låta bli att fota den finurliga servetthållaren. Lite "Ernst" över detta.


Här i huset bor en verklig mångpysslare som är flink med synål och tråd. Dessa tavlor (och ett flertal som hon gett som presenter) är den gångna vinterns projekt och finns nu till beskådning på en hylla inne i köket/matsalen. Precis som sin mor och syster hinner hon med många handarbeten varje år (månne det ligger i släkten?).


Så där satt vi ute i sommaren och njöt av maten, där bredvid den blommande klematisen vid ändan av verandan. Sedan bjöds det på efterrätt också, vi som var så mätta... men säg den som inte vill ha glass och ett lass med solvarma jordgubbar...


 Glassen med bären och sedan kaffet avnjöt vi i lusthuset. Detta lusthus fyllt med blommande pelargonier...

Nu kände vi oss som grodan i lusthusfönstret. Mätta och belåtna. Men oj, det yngsta gardet orkade ännu en fotbollsmatch....!


 Slutligen efter att ha hjälpt värdinnan med lite disk vandrade vi ut i den prunkande trädgården. Där växer allt från blommor till bär och grönsaker.

I trädgården finns två små växthus med främst tomater och gurkor. Här på växthusgaveln trivs också vindruvorna denna heta sommar och det ser ut att bli en god skörd i år.


Här bor en verklig odlare och nu har hon förverkligat sin döm om en prunkande trädgård!

Tack för en fin sommardag med mycket gott! Så roligt att träffa alla långväga gäster, som vi inte haft möjlighet att träffa på länge!

Och vet ni idag vet jag inte riktigt vilken dag det är... det känns ju som om det var söndag igår... och så säger kalendern att det är en lördag... nej, nu är jag alldeles dagvill - precis som om jag hade semester....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar