fredag 9 juli 2021

En sommardag med barndomsvännerna

 Jag måste bara börja med att berätta att natten mellan onsdag och torsdag då fick vi äntligen hela 13 mm regn! Inte för att det märktes under gårdagen, vätan absorberades genast i det varma vädret, men jag tackar för regnet som föll. Inte behövde jag dansa regndansen ens - det räckte med att jag fyllde vattentunnan till bredden med brunnsvatten.....

Gårdagen bjöd på strålande sol och värme (men endast 25 grader, så lite svalare än både i förrgår och idag då). Under gårdagen strålade vi fem barndomsvänner samman efter den långa coronahösten-vintern-våren. Jag hade bjudit hem vännerna till oss och det blev en heldag. Som vanligt.

Som värdinna förärades jag den vackraste gloxinian och två urtjusiga doftljus. Tack, tack! Nu skall jag försöka ta hand om blomman och ljusen kommer garanterat väl till pass när kvällarna åter blir mörkare.

Jag hade funderat ut ett program för dagen. Jag ville bjuda på något nytt, något gammalt och så hoppades jag att vi skulle ha massor av tid för det vanliga pladdret. När alla var samlade bjöd jag in tjejerna till köket där bordet var dukat med lite småplock och svalkande att dricka medan jag berättade om dagens tilltänkta program. För jag tänkte vi skulle sätta oss i bilen och göra en rundtur i byn där jag bor men också en tur igenom grannbyarna. Jag hade redan tidigare bestämt att vi skulle välja vägar som man inte annars kör längs. Och vet ni, vi var ute i flera timmar och jag knäppte nästan inga foton....


Ett av stoppen vi gjorde var vid den trevliga inredningsbutiken i den gamla nedlagda skolan ute på landet. Här tittade vi oss omkring, shoppade lite och svalkade sedan av oss ute i den friska vinden innan vi sedan fortsatte vår biltur. I låg växel. Längs smala grusvägar.


 

Vi gjorde också ett längre stopp vid det gemytliga byacafé:et som är öppet nu på sommaren. I den gamla stugan från 1780-talet inhandlade vi varsin glass och satt länge och småpratade och -skrattade. Tänk så många trevliga minnen vi har att dela!

Bilturen fortsatte i det vackra sommarlandskapet och nästa gång blev det ett stopp ute vid havet och Replot-bron, där vi inhandla lite fisk från fiskaffären. Och så - efter alla krokiga vägar åkte vi raka vägen hem till oss igen!

Nu bänkade vi oss ute i solskenet hemma i trädgården och jag bjöd på kaffe med salt paj, sallad och några kakor. Där satt vi ute och åt och pratade om både stort och smått. Dagen till ära hade midsommarduken kommit fram på bordet, men eftersom det blåste lite (tack och lov!) hade jag placerat ut några stenar för att inte duken skulle blåsa över maten. Så där satt vi och åt både paj och tårta på mina föräldrars bröllopstallrikar, med stenar på bordet och i bästa solskensvädret... Och samtalsämnena ville inte ta slut...

Tack barndomsvänner för en trevlig torsdag! Sköt om er och ha en fortsatt fin sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar