lördag 3 juli 2021

Nu är värmen påslagen....

 Igår eftermiddag/kväll åkte vi ut till vårt sommarparadis. Det var varmt och soligt väder. 

Väl där ute märkte jag att nu hade även bromsarna kommit, dessa eländiga blodsugande insekter. Alltså nu var det inte enbart mygg i tusental.... Det blev så att jag tillbringade nästant hela kvällen ute på "Piren". Där inne i vassen lyser kvällssolen längst och där fläktade det alltid något så att den värsta mygginvationen var avvärjd. Jag gjorde dock ett litet avbrott med att plocka några hinkar med tallkottar som låg på marken innan sambon hade kvällsbastun klar. 




Där bland vass och stenar satt jag på den gamla plaststolen (som får stå där ute i ur som skur och skulle den någon dag blåsa bort är ingen större skada skedd) och läste årets pinfärska "I rågens och fjärdarnas rike".

Efter att ha varit i den sköna bastun gick jag ut på piren igen. Nu var en och annan mygga i farten även ute i vassen. Den här lät jag tanka lite blod innan dess saga var all.

 

Jag satt där ute länge, ända tills solen gick ner bakom skogstopparna.

I morse vaknade vi till ännu en varm - nej het - dag. Inte minsta moln på himlen. Vattnet i fjärden låg som en spegel när jag satte mig ute på bastutrappan.

I morse satte jag mig högre upp i trappan med min mugg med kaffe. Jag ville sitta i skuggan. Vilken morgon, vilken sommardag!


Jag satt en god stund där ute på trappan med mitt kaffe. 

Sommaren i paradiset!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar