tisdag 9 oktober 2012

Nygräddade rågbröd

Häromdagen kom svärmor in med två nygräddade rågbröd.
Så ljuvligt dom doftade och så supergott dom smakade!


När jag var liten bakade alltid min mamma rågbröd. Ja, man
kan ju säga att man är uppväxt på hembakade rågbröd.
Själv har jag bakat rågbröd några gånger, men för det
mesta när jag bakar matbröd blir det semlor eller limpor.
Varför? När rågbröd är så goda?!

4 kommentarer:

  1. Det är så mycket jobb med det där brödbaket ,förut bakade jag allt matbröd själv men mina armar och händer duger inte till knådandet nu för tiden ja och tiden räcker inte till heller .Så nu blir det snabbröd på bikarbonat i stället ,kram Nette

    SvaraRadera
  2. Mmm, så goda de ser ut! Blir påmind om att jag också är dålig på att baka rågbröd. får bli bättre på det. Kanske till helgen.

    Njut av svärmors goda bröd och ta hand om dig.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Ja, oh ja, hembakat rågbröd både doftar och smakar gott. Det är faktiskt dumt att man inte bakar lite oftare. Det är nog hundra år sedan (minst) sen jag bakade rågbröd senast. ;)
    Scarfarna vi köpte är ganska tunna svarta med små stjärnor på. Ska lägga upp en bild endera dagen.
    Trevlig onsdag, roligt att du lämnade en kommentar hos mig!

    SvaraRadera
  4. Ojojoj såå gott det ser ut. Ja, jag försöker också vara lite duktig och hinna med matbröd och inte bara sötebröd...hi...hi...
    Din svärmors bröd ser riktigt gott ut och minner mig om tiden som barn när min kära mamma bakade och det doftade i hela köket och man fick smaka det direkt efter gräddningen ....oooo...mums så gott och tryggt med på nåt sätt.....
    Semlor och limpor är inte fy skam det heller!!!
    Jag tycker det är duktigt av dig att få till det... inte alla som gör det...
    Ha en riktigt fin oktoberdag
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera