måndag 17 oktober 2022

Välgörenhetskonsert

Igår kväll var jag på konsert till förmån för en cancerinsamling. Vårt sjukhus behöver en speciell kamera för att bättre och på ett modernare sätt diagnostisera hudcancer och pengarna samlas nu in med olika privata medel. En inträdesbiljett till en konsert är ett fint sätt att stödja denna insamling!

Välgörenhetskonserten ägde rum i Korsholms vackra kyrka med start kl 18:30. Efter en regnig söndag klarnade vädret upp till kvällen och nästan så att vi såg ljusblå himmel då vi vandrade förbi klockstapeln in mot den stora ingången...

Vi kom tidigt och kunde sitta och prata i lugn och ro medan kyrkan fylldes, inte till bredden men nästan....

Konsertens arrangörer var ortens cancerklubb tillsammans med Österbottens cancerförening. Målet har varit att samla in 70.000 euro för införskaffande av en Fotofinder-kamera och en donation på just det beloppet har getts via försäkringsbolaget LokalTapiola, men mera medel behövs för arbetet runtikring anskaffningen. 


Singsby sångkör sjöng flera vackra sånger ur sin Italienrepertoar, kören hade nämligen i början av juli deltagit i en körfestival i ett varmt Verona i Italien. Förutom den fina och berörande sången "Aftonens sång" m.fl. bjöd kören på "Signore delle cime", "Ode an die Freude" och "Amazing grace" som speciellt övats in till Italienresan. Konserten avslutades med att kören sjöng den traditionella rytmiska "Siyahamba", en glad avslutning på ett omväxlande program.

I den katolska kyrkan i Italien fick man inte spela dragspel, men det går bra i vår kyrka! Här är det Stig Snickars på dragspel och Yngve Lithén på saxofon.

Skönsjungande sångsolisten Ann-Kartin Burman bjöd på flera sånger, här med Yngve på dragspel. 

Tack för en fin konsert i den fina vita kyrkan! Det var mörkt när jag rattade hemåt nynnandes på "Och sången väller fram"....

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar