måndag 31 oktober 2022

Tack och farväl till årets oktober!

🍂🍂 Idag skriver vi 31 oktober - och nu har ännu en av årets månader susat förbi. För femtielfte gången undrar jag vart alla dagar försvinner.... Men visst har årets oktober varit en härlig månad den också!

 I morse tittade en blek oktobersol fram. Efter en kylig natt glittrade lite rimfrost i de få röda löven som ännu klamrade sig fast efter veckoslutets vindar. Det var riktigt vackert när jag gick ut på förmiddagen. Men nu på eftermiddagen är det så dags för mulet och troligen mera regn (det är varmare väder som drar in....).

Årets oktober har bjudit på en hel del regn men också härliga vackra solskensdagar. Jag har sena kvällar vandrat ute på slätten och tittat på det gröna dansande norrskenet (men ej fotat) och jag har vandrat runt i staden, ute i skog och mark och jag har beundrat höstens vackra färger denna oktober! 


Färgerna har varit murrigare i det mulna vädret.

Och trots att solen tittat fram har mångt och mycket ute i naturen sett sitt vackraste redan för någon vecka sedan. Men - ingen snö i sikte ännu! (alltid något...)


De senaste dagarna har jag varit så tacksam för minsta lilla gult på kvällsvandringen. Det är ju ändå oktober... och visst är det något visst med oktober också!


 Jag har liksom varit på spaning de senaste dagarna.... och också noterat att vissa löv är gulare än andra...

Och så dom sista svamparna som poppat upp ur marken, dom som vill vara nära varandra - värma varandra - när den första riktiga nattfrosten kommer.

Tack för årets oktober! I morgon omfamnar jag en av de mörkaste av årets alla månader, november.


1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera