fredag 18 mars 2022

Världens lyckligaste land - för femte året i rad!

 Vet ni. Jag bor i världens lyckligaste land!

För femte året i rad har Finland utsetts till världens lyckligaste land enligt World Happiness Report. Den här listan bygger på uppgifter från 150 länder där ca 9 miljoner människor runtom i världen har fått besvara en enkät. Dessutom har man tagit med sex olika kriterier för vart och ett land, nämligen levnadsstandard, socialt stöd, det förväntade antalet friska levnadsår, frihet att göra personliga livsval, generositet och avsaknaden av korruption. Finland var överlägsen etta på listan som presenterades idag! (De Nordiska länderna finns alla topp 8!)

Jag är så tacksam att få bo i detta land! Och vet ni - här finns det också motgångar, sjukdom, olycksfall och falskhet. Men dom flesta av oss är ärliga, strävsamma och tar vara på de möjligheter som finns. Nedärvda i våra gener finns en envis strävan efter något bättre och att göra rätt för oss. Vi är vana vid ett kärvt klimat och att klara oss själva tillsammans med våra medmänniskor. 

Jag hoppas att vi även i fortsättningen kan se våra ljusa möjligheter och att vi kan vara tacksamma över hur bra vi egentligen har det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar