onsdag 16 mars 2022

Härliga tider, strålande tider!

 Marssolen fortsätter att stråla. Ett pärlband av vackra solskensdagar, så härligt!

Under gårdagen åkte vi ut till vårt sommarparadis, där ute är det ännu vinter. Isen är ännu tjock, men våren gör sig ändå gällande. Där ute är det nästan enbart två färger. Blått och vitt. Vitt och blått. Blå himmel och vit havsfjärd.



Eftersom vi inte har en upplogad väg igenom skogen ut till vår villa tog vi vägen över isen istället . Igår hördes måsars skränande skri och på håll hörde jag att några svanar trumpetande flög förbi ... Vårvintersolen lockar våra sommarfåglar att återvända.

Bland träden kvittrade en talgoxe och när sambon satte ut mera mat på fågelbordet började entitorna kvittra så vackert, men vågade sig inte fram när jag satt ute på verandan.



Därute var det takdropp. Solen värmde och jag fixade lite kring husen.



 Sambon åkte iväg med vår gamla kära arbetsskoter ut till ön där vi har lite skog för att hämta hem mera stockar/vedträn. Igår följde jag inte med, så när skoterljudet började höras över fjärden gick jag ned till bastun för att se om han åter var på ingång över isen. Förhoppningsvis var detta det sista tunga lasset över isen....


Jodå, där kom han och ännu igår bar isen! Så jag bjöd genast in till varmt te med lite gott tilltugg. Inne i villan hade solen värmt upp inomhusluften och det var riktigt skönt därinne. 

Här följer några foton från de senaste veckorna med vackert solskensväder när vi åkt ut över isen för att jobba i skogen:




Många dagar har sambon åkt ut till ön dit inga skogsmaskiner kan ta sig och med muskelkraft tagit hand om stora granar som blåst ned i höststormen... Vissa dagar har jag följt med (vissa dagar har L och P hjälpt till) och jag kan lova att det är tungt arbete att baxna fram och lyfta upp isiga, sura stockar på släden.... Men "arbetshästen" (=den gamla skotern), den är trogen, stark och orkar det mesta!




Men även jag har gjort mitt bästa - och tack och lov finns det ju kaffepauser! Allt smakar förträffligt ute på isen när solen lyser!

Så här såg det ut nere vid villaparkeringen för tre veckor sedan, numera finns det betydligt mera i högarna. Så snart snön smälter blir det nästa arbetsfas, då blir det vedklyvning som står på agendan... Men ännu är det ju massor av snö därute. Så ännu kan jag få några fina, slöa solskensdagar.

Det knakar betänkligt i iskanten.... Och solen den fortsätter flöda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar