tisdag 29 mars 2022

Mörkare när kvällarna blir ljusare - eller hur har vi det?

 Och så kom vintern tillbaka....

Efter några dagar med mulet och en del snö bjuder denna tisdag på solsken och några minusgrader. Det känns som om våren försvann och numera är långt borta. Jag fick lov att hämta in min vårsådd från växthuset och våra ankor måste numera åter stanna inomhus (de gillar inte när det är snö på marken, då är det ju så kallt om fötterna). 



Mina påskliljelökar fick också komma in i värmen. Trots att de klarar några minusgrader kände jag ändå för de små lökarnas blommor, för nattetid blir det plötsligt riktig kyligt nu igen. Jag njuter av gult här inne åtminstone denna vecka!


Här hos oss tänker jag på klimatet varje kväll, inte enbart på Earth Hour. Grannarna undrar säkert om vi är bortresta när det är mörkt här inne kvällstid... fast skenet av tv:n kanske avslöjar att vi ändå sitter uppkrupna framför nyhetsutsändningarna.... För här sitter vi i skenet av ljus och tv - utan tända lampor.

Häromkvällen passade jag på att baka en Tuppkaka med massor av mandelflarn på toppen (så dit gick också en del ström). Men här försöker vi spara på el:en både för klimatet och för hela mänsklighetens bästa. Numera är kvällarna ljusa väldigt länge (sommartid från och med söndagen) och det blir längre dagsljus för varje dag som går - trots att vintern knackade på denna vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar