måndag 21 mars 2022

Torra vägar som krackelerar

 Solen fortsätter skina & värma och nu är alla stora vägar torra!🌞

Idag var jag in till staden en sväng och där var det inte mycket snö kvar (eftersom man kör bort de flesta  snöhögarna under vintern). När jag åter närmade mig landsbygden och vår by kändes det som om jag återvände till vintern...

Tack och lov att bo ute på landet, tänkte jag dock för minst femtioelfte gången! Inne i staden pryder inga videkissor vägkanten... och det är rätt dammigt inne i staden den här tiden på året också...


I går gick jag en sväng längs stora vägen som går igenom byn. Nu har även plogvallarna längs denhär vägen smält och det ser riktigt vårlikt ut. Fast skall sanningen fram var det rätt smutsigt av sand och asfalt längs vägrenarna här också. Dessutom har asfalten krackelerat. Massor av håligheter och massor av sättningar längs vägen. Jojo, så här är det att bo ute på landet med nedgraderat vägunderhåll.... men ändå tusen gånger bättre ute på landet ...!

Till och med vår grusade väg bjuder numera på barmark där ute på slätten. För två dagar sedan skrapades vägen och plogvallarna skuffades ner i diket (tyvärr även en hel del krossgrus), så numera är det inget sparkföre längs vägen. (Däremot är det isigt värre på vår gårdsplan, men snart så...).

Nej nu är det jag som tar med mig en kopp kaffe och sätter mig inne i växthuset och njuter av lantlivet! Låt solen skina, låt snön smälta och låt måsarna skräna där uppe i skyn! Nu skall här njutas av vårvintern!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar