fredag 11 mars 2022

Inne i tredje veckan

 Fredag - och vi är inne i den tredje veckan av krig i Europa. Efter att Ryssland anfallit Ukraina. 

Över 2 miljoner människor är på flykt utanför Ukrainas gränser och ännu fler har lämnat sina hem och befinner sig någonstans inom det egna landets gränser. Även ryssar flyr sitt land. Och det värsta av allt är att kriget fortsätter och att ryska styrkor har bombat sjukhus, ett bb- och barnsjukhus, och att oskyldiga människor inte har mat, vatten och värme... för att inte nämna de kärnkraftverk ryssarna har tagit över på ukrainsk mark... Man känner sig så maktlös. Och så sitter en viss herr Putin och käkar svart kaviar, dricker dyraste vodkan och ligger på sköna varma dunbolster medan andra fryser, hungrar och sörjer sina döda....

Nej, nog om kriget och dess fasor för tillfället. Nu vill jag istället sikta in mig på framtiden. För nu är ju våren på kommande!

Det utlovas vårvärme i flera dagar framöver. Den myckna snön kommer garanterat att krympa - men det finns ack så mycket snö här hos oss! Snödrivan vid vedlidret når upp till taket (därav snö i bakgrunden på varje foto av domherren vid matbordet, fotat igenom fönstret). Just nu kikar solen fram igenom ett molndis och vi har +6 grader i skuggan - men de närmaste dagarna utlovas ännu fler plusgrader! 

Tjohoo våren är på ingång!

Precis som domherren lägger jag huvud på sned och kollar in framtiden. 

Jag vet att snön kommer att sjunka ihop, men ännu inte försvinna helt. Jag vet att dagarna blir längre för varje dag, och det är ännu långt till midsommar. Jag vet att livet går vidare och vi alla kämpar på det bästa vi kan. Vi tar helt enkelt en dag åt gången och njuter av stunden. Härliga tider, strålande tider! 

Nu kämpar vi alla vidare tills vi åter kan vandra barfota i det saftiga gröna gräset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar