söndag 20 mars 2022

Idag är dag och natt lika långa

 Idag, söndagen den 20 mars, är det vårdagjämning. Nu är det åter dagsljuset som härskar över nattmörkret!

Dessutom bjuder denna marssöndag på strålande solskensväder (ett lätt molndis dock) och nästan ingen vind. Under gårdagen, som man också utlovat skulle bli så där härligt vårvarm, då blåste en iskall vind och framemot kvällen drog dessutom ett kyligt dis in. Jag satt inne i växthuset med en kopp kaffe och trodde glastaket och -väggarna skulle blåsa iväg.... Men natten har varit varm och nu önskar vi att denna söndag skall föra med sig värmerekord! Önska kan man alltid!

Och titta! Så snart snön börjar krympa under den stora enbusken i det soliga läget bredvid växthuset - då börjar snödropparna visa tecken på liv! Jag blir lika glad varje år! Det är så magiskt... det växer liv trots att det ännu är massor av snö kvar... Såååå glaad!



Alltså, vi har ännu massor av snö runt våra hus, på vissa ställen 1-2 meter hårt packad snö... Flera gånger denna vinter har jag sagt att det kommer att dröja till midsommar innan all vår snö har smält här hos oss ....

Men denna söndag ser jag ändå lite hoppfullt på att våren kanske trots allt kommer detta år också. För en vecka sedan plockade jag ju in lite björkris och visst syns de första späda löven redan! 

Finns det liv - finns det hopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar