måndag 22 mars 2021

Vårvinterdagar - med biverkningar

 Denna vecka har börjat med härliga vårvinterkänslor! Natten mot idag (måndag) var kall - riktigt kall, men när solen klev upp och när den fortsatte flöda då har det blivit så mycket behagligare! Så varmt att vi har plusgrader även i skuggan! För att inte tala om hur varmt det var inne i växthuset...! Och gårdagens kalla nordanvind den är som bortblåst.

För två dagar sedan inföll vårdagjämningen, nu  har dagen blivit längre än natten. Och dagens ljusa timmar dom blir bara fler och fler för var dag som går! Det är det här vi längtat till, vi som längtar till vårens ljusa tider!

Men ännu har vi vinter.

Det är nu vi vill njuta av fantastiska vårvinterdagar!

När solen värmer. När snö och is börjar smälta. När fåglarna börjar sjunga i trädkronorna. Och när våra ankor börjar känna vårpirret (och förhoppningsvis börjar dom två nya fröknarna lägga stora fina ankägg..).

Ännu täcker isen och snön hela vår gårdsplan - fast det är nu de första sandkornen börjar synas i söderläget.

Det härligaste av allt är ändå att det kommer att vara ännu varmare i morgon!


 De senaste dagarna har det varit si-så-där hemma hos oss. Jag fick ju min första coronavaccindos i torsdags och efter att ha mått som en prinsessa det första halva dygnet började jag känna av biverkningarna så småningom... I nästan ett dygn hade jag ca 40 graders feber, jag spydde mest hela tiden, blev flunssig och fick svårt att andas. När den första ampra fasen var över fick jag ont i armen och i bröstet, med bara lätt feberstegring. (Inte minsta lilla blodpropp, ännu)! Skall tilläggas att dessa alla symptom också hör till min inflammationssjukdom, så jag är rätt luttrad. Jag kan också avslöja  att jag inte är det minsta rädd för att ta spruta nr 2. Vi måste bara fixa denna corona-pandemi! 

Och sambon som fick sin vaccindos samtidigt som jag fick min, han hade enbart haft lite ont i armen där nålen hade stuckits in.... Så det här med vaccinet och det här med coronan, det är tydligen väldigt individuellt!


Men nu ni! Nu kör vi vårvinterveckan! 

Nu kan snön och isen börja smälta! Lite vårputsning, tack!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar