söndag 28 mars 2021

Gott och blandat under coronaveckoslut

 Förra veckans lördagskväll hade vi bjudit in några gäster (sex stycken precis enligt corona-rekommendationerna). Det är inte ofta vi kan träffas nu för tiden. Men eftersom vi just nu har nästan (obs nästan!) fått bukt på spridningen i vårt sjukvårdsdistrikt, så vågade vi bjuda in till en trevlig kvällsträff. Det var första gången sedan i somras vi hade gäster. Konstiga tider vi lever i just nu!

Bara det att ha en blomsterkvast på bordet var en höjdpunkt! Jag hade bakat en tårta modell gammaldags enkel som vi avnjöt till kaffet.


Det här veckoslutet har varit betydligt lugnare. Det var endast sambon och jag som satt här i går kväll.  Innan vi gick in träffade vi några grannar utomhus och pratar bort en stund. Lite social vill man ju ändå vara!

Igår kväll firade vi Earth Hour hela kvällen. Jag hade tänt flera stearinljus. Så  där satt vi och njöt av tystnaden i ljusens sken kl 20:30-21:30. Sedan blev det tv-tittande för hela slanten, fortsättningsvis i ljusens sken. Trots att vi var ensamma igår kväll kändes det ändå som om vi var många miljoner människor tillsammans. Igår läste jag att hela 1, 4 milj av landets befolkning uppmärksammade Earth Hour förra året. Hoppas vi var lika många detta år som tänkte på jordens klimat!


Idag skall jag ut på slätten för att om möjligt fota lärkorna som drillar där uppe i skyn eller kanske få något foto av tofsviporna som flyger omkring där ute. Månne det är sista året vi byter från vintertid till sommartid detta år? Vi fick i alla fall sova en timme kortare denna natt.

Soldis idag och +10 grader! ⛅

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar