söndag 7 mars 2021

Första veckoslutet i mars bjöd på blandväder

 Detta veckoslut har vi glott på tv till lust och leda. Det har bjudits på rätt spännande sporttävlingar i VM på skidor från Obertsdorf, inomhus-EM i friidrott från Torun, plus Vasaloppet på skidor och skidskytte ute i Europa någonstans och... Nåja, vädret har faktiskt bjudit till inomhussittning, så ingen skada skedd.

Månne våren alls är på kommande detta år, det har tyvärr snöat absolut mera än behövligt detta veckoslut! Fast det måste jag väl medge, dagsljuset ökar för var dag som går.


Fredagen avslutade sportlovsveckan med vackert krispigt väder. Vi bjöds på vacker solnedgång och nästan så att skaren höll att promenera på..

På lördagen vaknade vi till blötsnö med flingor stora som 50-centare! Dagen bjöd på plusgrader och snö som mot kvällen frös fast i de isiga vägarna.


För visst tittade solen fram där på eftermiddagen, trots att en och annan snöby drog förbi. Ena stunden sol - och nästa blötsnö.

 

Fram emot kvällen tilltog vinden och när snöbyarna drog in med nordanvinden fäste den blöta snön fast på traktorn...

Däremellan lyste solen och det såg nästan vårlikt ut. En och annan talgoxe övade på sångrösten innan den ruskiga stormen drog in till kvällen. Med vindbyar på 23 m/sek trodde jag hustaket skulle ryckas med. (Jag fick stoppa täcket i öronen för att om möjligt få en blund i ögonen till natten.)

Och så i morse:

Mera snö. Som om vi inte hade alltför mycket av den varan redan.. Och fortsatt storm. Vinden ven och drev in snöbyar från havet och den kalla snön (idag minus 5 grader) yrde kring ute på slätten och lade sig i stora drivor kring våra husknutar. För ni vet väl var snön landar när det stormar och yr? Jo runt våra hus!

Sambon har varit ut i snösvängen två gånger idag, tack och lov med traktor... Nu till kvällen har vinden mojnat, snön ligger upplogad i stora högar och det blir kanske lite tv-tittande, men bara lite....

Och våren - den känns åter sååå långt borta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar