onsdag 3 mars 2021

Avundsjuk

 Den här tiden på året känner jag mig alltid lite avundsjuk. För den här tiden på året börjar vårbilder synas i de sociala medierna som jag följer. Någon har fotat snödroppar eller krokus som blommar, någon har startat trädgårdsprojekt eller börjat kratta bruna gräsplättar, det finns till och med dom som sätter potatis! Det är bilder från södra delarna av landet, från Åland och förstås från trakter söder om Gävle i Sverige... Men här uppe hos mig där ligger det ännu massor av snö, det är ishalka och det är bara ännu sååå mycket vinter! Avundsjuk. Vårmånaden mars... fast det är inte mycket till vår här hos oss... ännu... Det är vintermånaden mars.

Ännu täcker snön marken och efter dagar med sol och sydliga varma vindar är det åter kallare dagar på ingång. Min mamma sa alltid "långa och kalla mars" och visst - lite avundsjuk kan man väl vara, men innerst inne tycker jag ändå jag bor på den bästa platsen på hela jorden! Med dagar som bjuder på mer dagsljus för var dag som går. Och med årstidsväxlingar som bjuder in till roliga fotorundor varje dag.

Garanterat är det många som är avundsjuk på mig för allt det vackra på våra breddgrader. Så är det nog, alla är avundsjuk på någon. Lite i alla fall. (Det är en mänsklig rättighet att vara avundsjuk, tycker jag!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar