onsdag 24 mars 2021

Snön krymper

 Denna vårvintervecka bjuder på rätt varma dagar. Igår hade vi plus 8 grader trots mulet väder och idag lyckas termometern höja sig till 6 grader i skuggan. Men vet ni: i solen där är det varmt! Riktigt varmt! Årets varmaste dagar! 

Både snö och is smälter. Inte med någon rekordfart, men helt klart säger det Slurpp! just där solen värmer. Det är en speciell tid! Vintern börjar göra sig redo att ta adjö.

Det är ett under när den där is-och snöfläcken du gick över för några timmar sedan nu börjar ändra konsistens. När den blir porös och när den inte allas är hård och kall och stabil längre. Nej, undret sker när is- och snöfläcken börjar smälta och när både sand och bruna grässtrån kikar fram!

Gårdagen började med klarblå himmel och en lätt varm vind. Men sedan drev några moln in från Kvarken. På fotot ovan ses himlens olika molnblåa nyanser och framtill tornar ännu snöhögarna upp sig.... 

 


Gårdagskvällen bjöd på vacker solnedgång i några minuter och ännu klockan 22 hade vi plus 4 grader. Natten har varit varm den också, första natten utan minusgrader! Just det tyckte jag är så hoppfullt. Trots att vintern inte alls har släppt sitt grepp - nu finns det i alla fall hopp! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar