fredag 26 mars 2021

Jag har snöat in mig...

 Igår kväll blev det ingen kvällspromenad, istället blev det en biltur ut till Replot-bron. Med baktanken att jag ville kolla hur mycket is som ännu ligger kvar i innerskärgården. (Precis som om jag skulle behöva en baktanke för att sätta mig i egna bilen för att åka ut en sväng...) Nåja, jag behövde lufta på mig lite kände jag. 

Som ni ser: jag har snöat in mig på solnedgångar! Vackert så det förslår! 



Solen sista strålar glittrade ännu i snö och is inne i båthamnen. I strömfåran under bron flödade havet, men inne mot land låg isen rätt tjock (men porös - jag är livrädd för vårisar...).


Ut mot havet, mot väster, där fanns stora öppna områden med öppet vatten. Det var inte enbart blå himmel och blåa skuggor, havet glittrade också blått! (Check!)


Fiskebåtarna stod uppradade på landbacken. Där bland smältande snö och is står dom och väntar på sommaren. Fiskeaffären hade öppet så jag gick in för att handla lite rökt fisk till kvällssmörgåsen.

Jag hade tänkt vandra under bron i tunneln till andra sidan för att kolla på solnedgången även från en annan vinkel. Tyvärr var den vägen stängd av en hög snövall. En sandsmutsig snövägg hejdade mig.


Nöjd med den lilla utflykten styrde jag så hemåt igen.

 🌞Idag skiner åter solen, ännu en härlig vårvinterdag! 🌞


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar