torsdag 4 mars 2021

Boktips

 Redan som liten älskade jag böcker. Och det gör jag fortfarande. Jag tycker om att både äga böcker och framför allt läsa böcker. Jag har inte hittat tjusningen i att lyssna till en e-bok, inte heller vill jag läsa böcker på nätet. Nej, jag vill ha en pappersbok! Jag vill vända en sida. Jag vill förundras över de bokstäver som blir till innehåll på nästa prasslande sida, och på nästa... Jag vill dras med, leva med i bokens handling, ibland tänka lite utanför, ryckas tillbaka in i bokens berättelse och helt glömma vardagen... Jag vill helt enkelt fångas med i berättelsen på mitt sätt. Jag vill lära mig något nytt. Jag vill koppla av.

Nuförtiden har jag alltid en bok på gång. Jag läser lite varje morgon innan jag stiger upp och varje kväll innan jag somnar. Dagen inramas av lite läsning helt enkelt. I rummet som jag här hemma kallar "biblioteket" pryds den ena väggen av en stor bokhylla. Där finns massor av böcker, både gamla-nya, fakta-romaner, dikter-prosa, olika språk. Och jag läser mina böcker många gånger om. 

Just nu läser jag den härligt varma boken "Vinter i drömhuset" av den irländske författaren Maeve Binchey. En bok som handlar om olika människors liv, hur var och en på något sätt har halkat in på något som blev deras liv...  Den här boken köpte jag för något år sedan. Nu läser jag den på nytt och hittar nya tankar att reflektera över. (Jag kunde inte låta bli att fota boken bredvid det gamla keramikfatet som jag har fyllt med stenar och snäckskal som jag plockat med mig hem från olika stränder i världen.)

Mitt boktips, så här mitt i coronapandemin med alla dess begränsningar, är att man alltid kan läsa en god bok. Och en bok kan man läsa många gånger!

En bok som du äger kan du läsa där hemma. Och den kan samtidigt föra dig ut i välden utan att du behöver bära munskydd, ha med dig vaccinationspass - och du behöver inte ens hålla avstånd till personerna i boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar