tisdag 16 januari 2024

Vad har Petalax och Gränna gemensamt?

 Tillåts mig upprepa: Vad har Petalax i Finland och Gränna i Sverige gemensamt? 

Ja, inte vet jag annat än att idag sammanföll dessa orter för mig! I morse damp det ner ett gammaldags vykort från Grenna (stavas med e på kortet) i vår postlåda! Tänk att det kan vara så roligt att få vykort! Det är inte så ofta nu-för-tiden. Kul! "Gränna består till 50% av polkagrisar. Resten är ren magi." kan jag låsa på kortet! Tack för den hälsningen!


Vi fick inget vykort från Petalax, däremot rattade vi till denna Malax-kommundel idag för att besöka Anettes Syservice som har slutförsäljning dessa dagar. Jag inhandlade en neutral gardinskappa (den grårutiga med vit spets). Tanken var att jag skall sy nytt till vår sommarvilla - men väl hemma kom jag på att tyget skulle passa bra också här hemma i köket... Vi får se vad det blir!

Idag hade vi strålande solsken och rätt kallt. Hemma visade termometern på -18 när vi åkte iväg. Längs vägen visade biltermometern allt från -16 till -23. Temperaturen kunde variera på flera grader endast på några km, lite konstigt var det! Vi åkte ute längs slättens vägar där kölddimman började dansa (till vänster)....

En del av vägen går inne i skogen (så vitt och vackert i träden) - och så kom vi ut ur skogen och fick solen rakt i ögonen...

Oj, så jag behövde få åka ut en sväng! Jag tyckte det var riktigt roligt att få lufta på mig lite grann! Se lite annat än allt här hemmavid! Fast jag höll ju mig inom den där 50 km:s radien idag igen.... Skulle jag däremot ha åkt till Gränna skulle den gränsen ha överskridits med råge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar