måndag 15 januari 2024

Ekorren vill också äta solrosfrön

 Det är måndag och ny vecka. Gråmulet och enstaka snöflingor som dalar ner ur molnen. -11 grader.

Här hos oss är det rätt lugnt, men ute på Island (som jag skrev om häromdagen) har åter glödande lava trängt upp ur marken och nu har lavaströmmen antänt hus i Grindavik... Idag satt vi och pratade tillsammans med våra grannar om alla de år vi här i Norden påverkats av vulkanutbrotten på Island och askmolnen som förmörkat himlen och skapat nödår under varje århundrade. Väldens klimat för oss samman här på planeten Jorden....


Idag satt jag och såg på en av våra ekorrar som hade hittat ner till solrosfröna som är avsedda för vinterns småfåglar. Men varken domherrarna eller talgoxarna var rädda för ekorren, de flög fram och åter även de för att få tag på ett eller annat frö. Och snabba var dom, rekordsnabba!

Det är som sagt riktigt lugnt här hos oss - det är endast extra fart kring fågelbordet när våra fåglar och ekorren kommer för att äta frukost, lunch och middag. Dom dyker alltid upp vid bestämda tider under dagen. Så roligt att följa med när "matvraken" förser sig med mat! För oj så de äter! Det går åt rätt mycket solrosfrön nu under denna kyliga vinter.

(Fotat igenom köksfönstret.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar