måndag 1 januari 2024

2024, ett nytt år tar sin början!

 Så var vi framme vid Nyårsdagen 2024 - även här på bloggen! Mitt tolfte år ute i etern.... och ännu hänger jag med - visst är det smått fantastiskt!

Det nya året 2024 börjar kyligt, riktigt kyligt! Utetermometern visar -24 grader nu nästan prick kl 12 mitt på dagen!



Kylan bet i kinderna - och i fingrarna - när jag gick ut i morse för att knäppa fotona ovan.

Årets första dagar bli kalla. Och kallare kommer det att bli i veckan. Ett högtryck med klart väder drar in mindre varm luft över vår del av världen (och lite tänker man; vilken tur att klimatförändringen kommer av sig några dagar i alla fall....).

Det gamla året avslutades också kyligt och med samma vackra röda färger när solen gick ner där runt 3-tiden  igår eftermiddag. 

Nyårsafton firade vi med glögg och mera mat hos vänner här i byn. Precis som vi gjort i merparten av våra liv, för vår tradition av nyårsfirande startade i slutet av 1980-talet.... I år bjöds vi på rådjursfilé och massor av egenodlade grönsaker och rökt röding tillsammans med rött vin (och en hel del annat). Till efterrätt blev det olika blåbär & frukt med kokosgrädde och lönnsirap - och hur gott var inte allt det här! Efter en matpaus för "Grevinnan och betjänten" på tv:n fortsatte vi vår kväll runt matbordet och nu blev det kaffe med olika spännande godsaker. Vi satt länge där vid bordet, nästan så vi tänkte bosätta oss - men efter att ha skålat in det nya året åkte vi i alla fall hemåt i den bistra nyårsnatten.... 


Längs vägen hem sköts det nyårsraketer - men väl hemma där lyste enbart en ödslig lampa... och månen.... Ett nytt år har börjat. En ny historia kommer att skrivas. 

God fortsättning på det nya året! (Och för egen del börjar det nya året precis som det gamla slutade - vi är bjudna på mera nyårsmat.... hur skall allt detta sluta...)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar