tisdag 23 januari 2024

Idag tog jag skorna med isdubbarna....

 Denna tisdag har vi +3 grader. Igår kväll och i natt har det regnat och snön har rasat med brak ner från alla taken. Både igår och idag har vi kunnat läsa om lastbilar och bussar som här i regionen kanat i diket pga halkan... Trafikproblem....

Det är nu vädret inte kan bestämma sig. Därför blir det ena dagen kallt och nästa dag varmt. För någon dag sedan hade man i  mellersta delen av landet haft en temperatur som stigit med över 10 grader på 10 minuter! Det var en rekordväxling det! Nej, vädret kan vi inte ändra på, det blir vad det blir. Däremot kan vi ändra på klimatet, fast det tar ju år och århundraden.

Igår hade vi en gråmulen nederbördsrik dag och runt nollan. En innedag i lampornas sken. Idag är det fortsättningsvis också mest gråmulet. Men när jag var ut och luftade på mig för en stund sedan såg jag i alla fall lite blå himmel. 


Redan i morse hade man sandat på vår lilla väg för de tjugo egnahemshusen. När jag på förmiddagen åkte ut med bilen för att handla märkte jag att de stora vägarna var snöfria och saltade. 


På promenaden såg jag som sagt några glimtar klarblå himmel och blev faktiskt lite glad! Men, men, nu när jag kikar ut igenom fönstret faller åter enstaka regndroppar...


Så är det med vinterns väder. Man får allt lov att anpassa sig efter vad vi bjuds på! 

På dagens promenad var det första vinterdagen jag snörde på mig skorna med isdubbar - alltid något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar