lördag 6 januari 2024

Trettondagens morgon

 Denna lördag firar vi Trettondagen med fortsatt kyligt väder. Inte ett moln på himlen denna morgon och det ser ut att bli ännu en kylig dag. Natten har bjudit på köldgrader långt över 30 minus och här inne i köket visar termometern på +14 gr nu på morgonen innan vi börjar elda med björkveden....

Här hos oss har vi gått i ide - nästan. Vi bär in ved och vi eldar. Till eftermiddagen bänkar vi oss framför tv:n för att kolla idrott - längdåkning, skidskytte och backhoppning..... Och här hos oss firar vi julen ännu eftersom julgranen får stå inne länge än!

Det lyser om granen någon timme, men när dagsljuset kommer smygande så släcker vi ljusen i granen och sparar på el:en... (övriga julprydnader städade jag bort under gårdagen). 

Jag är så tacksam för att ännu en av julens amaryllisar har börjat blomma. Och vet ni, flera av mina mångårig lökar visar knoppar, så januari blir även en färgrik månad med amaryllisblommor! Nu skall jag ut med vatten och mat åt ankorna och sedan kokar jag förmiddagskaffe för att sedan bänka mig framför tv:n. I morgon utlovas lite humanare utetemperaturer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar