torsdag 18 januari 2024

Ett rätt snällt busväder - eller?

 Till idag har det enligt väderleksprognosen utlovats snö och kraftig vind. Hela västra delen av Norra Europa drabbades under gårdagen. Ett riktigt busväder med inställda flyg- och tågturer, trafikproblem.

Men det är inte speciellt besvärligt här hos oss idag. Visst har det kommit en del snö - alldeles för mycket om man tänker att vi redan har så det räcker av den varan - men inte så farligt. Åtminstone inte så farligt eftersom jag sitter här inne. Och vet ingenting om alla eventuella trafikproblemen....

När jag gick ut för att ge ankorna mat och vatten kom det lite snö. Cirka 5 cm nysnö sisådär hade vi fått sedan det började snöa. Inte alls farligt. Bara lite vinterväder. 

Jag tänkte mig en hemmadag idag. En inomhusdag.

I går morse färgade den uppåtstigande morgonsolen himlen härligt rosa,. En hundägare var ut på morgonpromenad med sina hundar. En vacker, stilla januarimorgon.

Sedan drev mera moln in, men jag kom mig ut på en promenad igenom byn igår. Det blåste en riktigt kylig sydvästlig vind ute på slätten... Men äntligen en tur runt byn!

Idag blir det ingen långpromenad. Jag har ju inomhusdag. Så vädret kvittar för mig idag....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar