tisdag 2 november 2021

Vi badar bastu ute vid havet

 Idag skriver vi 2 november och molnen/dimman har parkerat över nejden. Det är disigt och det duggregnar. Det är trist värre....  Vad gör jag då?

Jo, då plockar jag fram foton från i fredags (30.10), för då tittade lilla solen fram! I alla fall en liten stund! Vid middagstid hade vi  - tyvärr mulet - och  +10 grader.  Vi bestämde oss för att åka ut till vår sommarvilla för att elda bastun!

Där ute vid havsfjärden såg vi att det var högvatten. Alla strandstenarna låg under vatten. Det var fortsättningsvis molnigt, men man kände att det ändå var något lättare skyar. Så förstås hoppades vi på lite mindre moln. Genast började vi elda i bastukaminen och inne i bastukammaren.



 Medan jag gick runt och kollade läget såg jag att den blå himlen tittade fram mer och mer. Oj, så efterlängtad de små strimmorna av blå himmel var!


Allt medan jag röjde buskar och sly nere vid strandkanten började solen visa sig vid fler och fler tillfällen. Det började likna något...!


Långt ute på fjärden flög en skränig flock med måsar omkring tillsammans med en flock storskrakar. Med blotta ögat kunde man inte se hur många fåglar det faktiskt var där ute, men när jag zoomade in med kameran såg jag att de var rätt många. Och de simmade i en lång, lång rad.


Plötsligt blev vi hungriga av allt grejande ute på tomten. Dags för lite lunch! Det fick bli grillkorv med senap och lite annat smått och gott som jag hade packat ner i en lunchkorg! Mums, så gott det är att äta där ute. Under tiden vi satt och mumsade i oss kollade vi på skrakarna som kom alldeles nära stranden för att jaga småfisk. De simmade in mot stranden i en V-formation, sedan dök alla under vattnet på en given signal... alla utom en....





Solen tittade fram mer och mer. Och så blev bastun varm, så då blev det äntligen dags för det allra härligaste bastubadet i vår vedeldade strandbastu! Efteråt satt vi en liten, liten stund ute på verandabänken - och så hastigt in i den varma bastun igen....! Åh, så skönt det är med bastu!

Efteråt satt vi länge och slöade inne i bastukammaren. Ute var himlen nu nästan helt molnfri. Vi kollade på svanar som kom flygande över fjärden och storskrakarna som åter sökte sig utåt. Kvällen knackade på och solen kröp nedåt för varje minut....


Innan skymningen sänkte sig helt och hållet styrde vi hemåt , rentvättade och avstressade. Det finns inget skönare än att ha naturen framför näsan en hel dag! Det behövs inte så mycket, det räcker så otroligt fint med några timmar ute vid vårt sommarparadis! Och så ett bastubad förstås!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar