måndag 1 november 2021

Schlager, pop och andra dängor

 Idag välkomnar jag november månad! Roligt med något som är nytt och annorlunda - för gråvädret är precis det samma som i oktober... Oktober månad avfirade jag ju med en live-konsert, wow (år och dagar sedan senast)! Det blev sång och musik i den bästa tappningen!

(Jag måste börja med att be om ursäkt för dålig kvalitet på fotona eftersom jag hade fel inställning på kameran.) Det var Singsby sångkör som firade sitt 96-års jubileum under gårdagen med att ge två utsålda konserter (kören firade 96 år istället för 95-årsjubileet som blev inställt pga pandemin). Kören sjöng några sånger, men för det mesta fungerade kören som bakgrundskör till flera av svensk-Finlands mest uppskattade artister. Konserten var en härlig blandning av gamla och helt nyskrivna schlager och pop-låtar. Ett verkligen vinnande koncept av glädje med musik och sång.

Tillställningen började med kaffe och god tårtbit som avnjöts i Carpellas vackra foajé.


Lasse Eriksson från Närpes höll koll på alla papper och höll upp stämningen mellan alla artisternas framträdanden. Ann-Katrin Burman var första artisten som framförde ett potpurri med kända låtar och hon avslutade med sitt bravurnummer "Joddlarkärlek". Ann-Katrin som legat 49 veckor på Vega-toppen, och när hon sjunger förstår man varför...


 

Så blev det dags för Jenny Mendelin och Simon Granlund att sjunga några låtar vardera och tillsammans bjöd de på en av kvällens höjdpunkter  "The prayer". Så strongt gjort av dessa båda, de kompletterade verkligen varandras röster!


Konsertens ny-musik bjöd syskonen Max Åström och Mindy Svenlin på. De kallar sig The Haralds och består egentligen av tre syskon som sjunger tillsammans, men denna kväll var de endast dessa två. Här är ett namn att lägga på minnet, vi kommer garanterat att höra mera av dessa skönsjungande syskon!

En av konsertens favoritartister var utan tvekan Philip Järvenpää, han som de senaste åren har tagit hela svensk-Finland med storm! Här förhör sig Lasse E hur han skall få lika mycket kramar av publiken efter konserten, lika många som Philip får när han står där vid ytterdörren efteråt...


Och Philip han sjöng rakt in i mångas hjärtan även denna kväll, bland annat sjöng han"Delilah" (betydligt bättre än för 5 år sedan när han upptäcktes av Thomas Enroth.... och med en kortare andningspaus för att kunna ta den sista lååånga tonen....). Wow säger jag!

 Så blev det Charles Plogman:s tur att äntra scenen och Charlie är ju en av hela Finlands mest kända dansbandsartister. Här sjöng han bland annat "Replot brovalsen" tillsammans med kören och Stig Snickars på dragspel. Mäktigt med perfekt Plogman-the-only, dragspel och körsång!

Efter den två timmar långa konserten står så kvällens sångare och musiker och besinnar sig inför den stora stolta finalen:  "Thank you for the music". Vi i publiken tackade med stående ovationer! En så fin och omväxlande kväll i schlagerns, poppens och de andra dängors sällskap!

Tack för en fin konsert!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar