söndag 21 november 2021

Förändring

 Härom dagen läste jag i nyhetsflödet att EU planerar stopp för import av bland annat kaffe, te och choklad... Här satte jag nog kaffet i vrångstrupen och tänkte VA???? Jag kände instinktivt att hur skall jag klara mig utan kaffe!??

Jag behöver ju  dricka minst två muggar kaffe varje förmiddag för att orka ta tag i  dagen... Jag hann läsa att EU tänkte på klimatförändringen och då hann jag tänka NEJ INTE MITT KAFFE! Aldrig jag vill inte ge upp mitt kaffe! Aldrig kaffet! Inte choklad heller förresten! Men så kom jag att tänka på att vi alla måste ge upp något för vårt klimat... Alla måste ju ge avkall på något. Det är kanske så att jag måste ge avkall på mitt kaffe...  mitt te.... min choklad.... det är väl inte mer än rättvist... Det gäller ju för allas vår planet, för vårt klimat, för mänsklighetens överlevnad! 

Och så läste jag vidare och såg att det gällde stopp för kaffe, te och choklad som produceras där man skövlar skog för ny odling. Pust! Jag behöver inte hamstra kaffe redan nu! Kaffet kan kanske importeras från gamla odlingar och då räcker det för att jag skall få mitt förmiddagskaffe....

Jag fick mig en tankeställare.

Dagens foto knäppte jag igår kväll, månen lyste och det var mörkt ute.  Och grannen hade satt upp en slinga med julbelysning där ute runt verandan. Men här hos oss lyste endast månen.

                                                    Alla tänker på att förändra världen,                                                                                                     men ingen tänker på att ändra sig själv.   

                                                                  - Tolstoj -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar