torsdag 25 november 2021

Mera snö och lite tjuvstart på advent

 Gårdagens bloggrubrik "Tillbaka på ruta ett" kunde gott gälla även idag. För från snö till regn är det nu åter till massor av nysnö här hos oss. (Dessutom kunde gårdagens rubrik även gälla för det politiska rävspelet i Sveriges riksdag, där det under gårdagen var aningen turbulent.) Under natten till idag föll ca 10 cm ny kall snö på de redan hala vägarna och lite trafikkaos var det onekligen i morse. Redan tidig morgon var sambon ut med traktorn för att schakta bort snön - och dra upp bilar som fastnat lite här och där.... Men nu utlovas kyla i minst en vecka framöver!

Här hemma tjuvstartade jag gårdagskvällen med en adventsljusstake och julgardiner i köket. Något vill man ju göra när novembermörkret ligger kompakt. Men jag tände endast en adventsljusstake, den mot uthusen så att inga grannar skulle se att jag tjuvstartat lite....

I morse var det vitt där ute, det låg till och med lite snö på fönsterkarmen. Lite adventsstämning här hos oss, onekligen. Och mera skulle det bli!


Nu har jag nämligen bakat en kryddkaka med lingon och pepparkakskryddor med apelsinsmak, så nu doftar hela huset advent! Ja, jag vet. Jag har tjuvstartat.... och mera julbak det blir det!

Det ser ut som om det skulle spåra ur i år...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar