lördag 31 oktober 2020

Med Alla helgons dag tar vi farväl av årets oktober

 Denna lördag minns vi dem som inte längre finns ibland oss. Alla de som gått bort före oss. Vi tänder ljus och vi minns. Alla helgons dag är en stilla höstdag, en både sorgens dag - men också en ljusets och minnenas dag. 

Trots pandemin åkte jag ut för att tända ljus på mina anhörigas gravar. För att undvika rusningen var jag i farten redan på förmiddagen. Tidigare i veckan hade både jag och sambon besökt våra anhörigas gravar och ställt i ordning med granris och ljus. Idag behövde jag endast tända de ljus som jag inte tänt tidigare.




Precis som för några dagar sedan var denna lördag gråmulen. Men fler och fler gravljus lyste upp i oktoberdiset. Idag var kyrkdörren öppen för besökare, men någon större samling inne i kyrkan är inte tillåten pga pandemin. Landets kyrkor hade uppmanat folk till försiktighet och noterat att det går bra att tända ljusen även hemma, borta från alla stora folksamlingar. Ändå är det ju så att de flesta (även jag) ser denna högtid som en tradition och med försiktighet vallfärdar vi till kyrkogården för att tända våra ljus....

Idag noterar vi att det är 31.10. och vi tar adjö av en regnig och varm oktober månad. Nu är det dags att blicka fram emot november och nu hoppas jag innerligt på lite torrare väder! Och en glimt av solen skulle faktiskt inte heller skada!

Ha en bra Alla helgons dag och ta hand om varandra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar