fredag 30 oktober 2020

Vått om fötterna

 Denna höst har vi fått mera regn än vanligt. Det är inte bara det att vädret är tråkigt - det blir översvämning också! Det är mycket vått ute i markerna nu. Vissa mindre vattendrag svämmar över. Det känns som vårflöden, så där som när snön smälter i vårsolen och bäckar och älvar blir överfyllda av vatten....

Så här såg Kyro älv ut under gårdagen. Vid Myllykoski flödade vattnet i en strid ström längs älvfåran. Älven bredde ut sig, men ännu ingen översvämning just där. 


Under gårdagen besökte jag mina barndomsbygder. Det var vått ute  i marken efter nattens regn. Molnen ville inte släppa taget om himlen och dagen var gråmulen, riktigt surmulen...


När jag stannade bilen vid mitt barndomshem hörde jag några kännspaka ljud och när jag tittade in mot skogen såg jag tre fasaner komma springande i gräset. Två färggranna herrar och en diskret brunklädd dam. Tyvärr lyckades jag inte fånga alla tre på bild, men de båda tupparna (eller månne det är samma fågel) lyckades jag uppmärksamma. Snabbt försvann fåglarna in bland träden och jag lät dom gömma sig. Under våren hade jag ju också sett några fasaner på samma ställe, månne de bor runt vårt hus?

Jag borde ha tagit gummistövlar på fötterna. Jag blev våt och efter ett tag började jag småfrysa. Nej, något skönt höstväder har vi inte dessa sista oktoberdagar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar