söndag 18 oktober 2020

Höstsäsongens första snö - och snötårtor

 I morse började snön falla vid 8-snåret. Efter en otroligt varm höst kommer snön plötsligt i år. Nåja, vi hade blivit varnade i både radio, tv och dagstidningarna - men säg den första snön som kommer lämpligt. Möjligen är det väl de som längtar efter snö som utbrister "Äntligen!" medan alla vi andra suckar "Inte redan...".


Tack och lov var det endast en kortvarig snöby som försedde oss med lite vitt på marken, och det har väl kommit några korta skurar med snö efteråt också. Fast mest regnblandat dock och nu fram emot eftermiddagen har det mesta smält bort. Mera snö utlovas till natten och dessutom utlovas lite kallare temperaturer.... Inte alls roligt den här första snön för nu tänker jag på det hala väglaget och trafiken.... Det här är den värsta årstiden på hela året (innan jag vant mig vid halkan, fast vant mig och vant mig förresten).....

Och vet ni vad jag har pysslat med under dagen? Med en älgjägare i skogen tyckte jag det var perfekt att roa mig med bakning. Jag har faktiskt bakat två fulla plåtar med jultårtor! Jag hittade ett paket med smördegsplattor i frysen (säkert från början av året). Dessutom fann jag en liten klick plommonsylt i kylskåpet. Men resten av bakverken prövade jag att fylla med både äppelsylt, hjortronsylt och/eller nutella. Måste snart kolla vilken fyllning som blev godast....  Eftersom jag pudrade bakverken med pudersocker bestämde jag mig för att kalla skapelserna för snötårtor (det är ju inte jul än på långa vägar).

Nu puttrar en stor älgstek i ugnen och snart har jag väl hem en trött och våt älgjägare. Dags att sätta på potatisen och göra en god sås. Hoppas sonen med sambo även dyker upp, nu när jag är välförsedd med både mat och bakverk!

Ha det gott alla som kikar in hos mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar