fredag 2 oktober 2020

Välkommen oktober månad!

 Precis lika dimmig och disig som september månad avslutades lika gråmulen tar oktober sats med en ny månad. Det är varmt för årstiden, men det är en fuktig årstid med en dimma som eventuellt lättar till kvällen... Ännu har vi inte haft någon nattfrost (och det är rätt ovanligt).

Det är vackert att fotografera de gula och röda löven i solsken, men solen har ju inte lyckats tränga igenom diset på sistone. Så då fotar jag de vackra löven i murrigt och disigt väder! Vackert så, för hur det än är så är hösten vacker!


Så här såg det ut när jag körde ut till villan i onsdags. Alla aspens löv hade fallit till marken, miljontals gula löv låg över stora stenen och på marken.


Här är rönnen med sina röda löv och inne i blåbärsriset finns också röda blad. Under en veckas tid har förändringen skett! En förvandling av naturen. Och jag blir lika förvånad varje höst när förvandlingen inträffar!


I går morse stannade jag längs vägen från vårt sommarparadis. Jag klev ur bilen och knäppte några foton. Inne i skogen knakade det i riset, det var säkert en älg som var på språng. Lövträdens blad sitter löst och numera är det endast barrträden som lyser gröna i morgondiset.

Välkommen oktober! Trots att du börjar disig och dimmig är du vacker i din höstskrud!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar