fredag 1 december 2023

Välkommen magiska december!

 Hur gammal man än blir så finns det ändå magi över december månad! Det liksom glittrar och glimmar överallt!

När jag var barn började jul-magin med Lilla jul, det är en finlandssvensk tradition som firas lördagen före första advent. Vi barn firade Lilla jul med att slänga in små Lilla jul-kort med hälsningar från tomten till grannarna i byn (oj, så spännande det var, för ibland kom fadern i huset ut och jagade oss...!). Och i skolan började vi öva till julfesten, vi dansade ringlekar på skolgården varje rast och så fick vi äntligen jullov. Mamma städade huset och vi pysslade julklappar medan pappa hämtade hem julgranen från skogen. Julaftonen firades alltid tillsammans med pappas bröder med familjer och så kom äntligen jultomten med klapparna! Det var tidig julotta i kyrkan på juldagen och så fortsatt julfirandet med kalas hos alla släktingarna....



Med tiden har mina jultraditioner ändrats och jag har firat advent och  julen på olika sätt. Men december-magin den kvarstår! Adventsljusen lyser och julgranen lyser så grön och grann!

Årets december börjar med vit snö på marken. Julstämning  med stort J - redan nu! Och vet ni, i år kommer jag att inte att förta mig med julstädningen, nej jag tänker njuta av december-friden för jag tänker att julen kommer nog ändå! (Man blir visst klokare med åren....)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar